Wednesday, June 2, 2010

Restoran Thai lagi :D



Alang2 dah bercerita pasal jalan2 cari makan di Bangkok Station minggu lepas..hari ni nak berkongsi dengan kawan2 tentang satu lagi restoran thai yang aku pernah pergi dua tahun lepas..walaupun dah lama masih teringat-ingat lagi kesedapan makanan yang disediakan di restoran tersebut..hihihi..bukan saja teringat tentang makanan, teringat jugak ID restoran yang cantik dan selesa..yang penting sekali, harga makanan pada masa tu berbaloi-baloi (sekarang ni tak pasti la pulak kan)







Inilah restorannya..De' Chiengmai Thai Seafood Restaurant..terletak di Sungai Buloh, Selangor..kalau korang tanya aku kat mana kedai ni..memanglah aku tau tau..seingat aku, restoran ni dekat jugak dengan Hospital Sungai Buloh..selain tu..sebelum sampai ke restoran, memang banyak nursery pokok bunga..kiranya restoran ni terletak dalam kawasan kampung..itu je lah yang aku ingat :D


Suasana dalam restoran memang selesa dan cantik..toilet pun dah cantik sangat dah..surau pun cantik dan bersih (ada orang cakap telekung basuh hari2 tau..tak pasti la btol ke tak) suasana di luar restoran pun menyamankan..ada beberapa kolam ikan yang cantik..bolehlah menjamu mata sebelum menjamu selera :)



suasana dalam restoran..kaunter yang dok nampak tu kaunter buffet

(buffet pun ada jugak)



ini toilet ye..ada pili air untuk ambil air sembahyang

di hadapan restoran


kolam ikan yang menyejukkan mata memandang



Lauk2 dia memang sedap especially masakan yang ada petai tu..gambar makanan pun tak ambik banyak sangat (maklumlah masa tu takde blog lagi :D ) So, kepada kawan2 yang berminat dengan makanan thai bolehlah ke restoran ni..terutamanya kepada yang tinggal berdekatan Sungai Buloh lah ye..kalau yang dok KL pun buleh jugak jalan2 cari makan..tatatititutu.....


nasi


kerabu mangga yang memang sedap betul!




tomyam



sayur campur



favorite aku le ni :D

13 comments:

the drugs dont work said...

nampak sedap la kurt..

:D

A D I A said...

hmm kena try ni tmpt ni, nampak cozy tempat dia. kerabu mangga tu alahai nampak sedap. skrg tatau apesal mmg gemar tul kerabu mangga.

ayah,ummi, farish said...

pasni dtg kl..leh ajak kauthar bawak akk gi tempat mkn sedap2

Kauthar said...

the drugs don't work: bukan nampak je..memang sedap maaa..


adia:memang kena try kerabu mangga dia..mangga dia sedap babe..iyolah, ko preggy haruslah suka benda2 masam cmtu kan..


kak maya:huhuhu..boleh2, tapi tk pandai jalan2 kat KL tu..akak bawak le..saya belanja :D

ieda said...

one day nak singgah jg kt sg buluh ni..tp bukan nak p makan..nak p nursery yg berderet tepi jalan tu...namapk besttt sgt.

Izan Ishak said...

kauthar,
mmg nmpak sgt best tempat nih! harus cuba kalau bila2 tersesat kat sg buluh!

mama zharfan said...

salam ziarah..me blogwalking...nice blog
cantikyer deco restaurant ni...and yummy..sedapnya makanan :)

Jiey^Mien said...

perghhh.. nmpk sedap benar neh!
harus ajak incik hubby!

rynas said...

Kauthar.. sellau buat food review makanan Thai..sekarang ni dah jadi suka sangat dgn Thai food ni expecially somtam dgn tomyam...

Kauthar said...

kak ieda: mama saya pun teruja tgk nursery yang berderet-deret tu :)


kak izan: takpe kak..nanti buat2 tersesat kat sg buloh..boleh?


mama zharfan: hai..salam kenal..memang yummy!


jiey: cubalah ngan incik hubby..nnti update ye..


rynas: somtam is always my favorite!

ena said...

mcm sedap jeee.... slrrppp... kesat air liur...

Kauthar said...

ena: kuingkuingkuing..sabo..sabo..

MissXYZ said...

sgt sodap je tgk... bla mau belanje? huuuuuuuuuu