Monday, June 7, 2010

Gempak Desa Astro


Assalamualaikum..selamat petang..


Hari ni tak dapat nak update entry pagi2...pagi prepare untuk kelas tengahari, petang ke kenduri adik En Fauzi (officemate) yang kampungnya berdekatan je dengan MSI..hari ni pulak kepala macam wengweng sikit sebab semalam tido pukul 2am..biasalah encik muhammad atif kalau dia buat perangai takmau tido..alamatlah!


Sabtu lepas ke Parit Buntar nak beli baju kat kedai kegemaranku..hihih..kedai makcik Salimah (Kedai kain Hj Sani)..kebetulan ada kawan pesan belikan baju..dan teringat pulak nak belikan kain pasang buat ibu mentuaku..aku memang boleh dikatakan pelanggan setia kat kedai makcik Salimah sejak zaman U dulu lagi..so siapa2 yang tinggal berdekatan pekan parit buntar bolehlah ke Kedai kain Hj Sani ye..bukan saja harga murah, kain cantik2 malah jahitan juga berkualiti ye kawan2 (huhu..iklan free kat sini) Kedai ni berdekatan BSN dan Watson, pekan baru Parit Buntar..

Ni gambar encik atif yang tertidur dalam kereta on d way nak ke PB..letih sangat sebab naik2 je kereta terus tertidur..

Rupa-rupanya ada Gempak Desa Astro di padang daerah PB ni..so, sebelum balik tu sempatlah singgah kat situ..orang pun tak ramai lagi..taklah risau sangat nak bawak atif..

atif dan abah

artis2 AF

suasana kat padang daerah..tak meriah sangat..makanan dan minuman yang dijual pun tak banyak pilihan..mungkin awal lagi kot :)

Petang tu kami balik ikut jalan lama..sebab kat highway sesak sangat..singgah kat Masjid Jawi untuk solat Maghrib..ruang solat muslimat kat bahagian atas, so masa nak naik tangga tu ternampak atif solat dengan abah dia kat bawah..kelakar..ustaz atif solat sengih2 pastu pakai seluar pendek :D


atif solat ngan abah...(sowie gambar tak clear!)

7 comments:

rynas said...

Kauthar Parit Buntar tu adalah kampung saya tau. memg pun kedai haji Sani tu snagat murah kain-kainnyer. dulu raya selalu beli kain situ ler..tapi skrang dah lama giler tak singgah kedai tu.
wah..wah..wah tak sangka ekkk pergi kampung saya

Kauthar said...

rynas: oo..ye kee..saya belajar kat nibong tebal dulu..so selalu p parit buntar..sampai sekarang kalau nak beli baju mesti pi sana..nanti kalau rynas balik PB bgtau le..leh jumpa kat sana :)

shaliza said...

wei kurt..awat mai p buntaq x habaq..tp aku xde pun blk taiping hehehheh..qaseh demam kena ulser..rai plak ade kursus kt serdang..ala lain kali mai habaq naa..leh singgah umah aku..sekentut jaa sblh usm tu..

[-suziey-] said...

waa ade style la en atiff tido..hiks..sejuk perut ibu mengandung yek bl en atif solat brsama si suami..hehe

Kauthar said...

arin: huhuhu..tu la..sebab weekend takut hang tak dak kat umah lak...lain kali aku call dulu k..sekentut tuuhh..tak tahan :D


suziey: memang sejuk perut kan..semoga membesar sebagai anak yang soleh..tapi tak tahan sebab dok solat sengih2!

~~ciklinn~~ said...

hamboi2..... takleh tahan tgok gaya anak teruna tu titun.. bukan main ha..... tpai sgt comell... simpan gambar ni.. mana tau ada giveway "tido paling bergaya" sure ciklinn vote utk atif.. hhehehe

Kauthar said...

ciklinn: hihiihi..tido paling bergaya pun buleh gak ek (terpaksa simpan gambo tuh :D )