Sunday, May 30, 2010

THANKS KAK IZAN!

Petang Ahad yang sunyi dan mendung nak rehatkan diri dengan menjawab tag ni :D







(a) COPY AWARD INI


Ok, dah copy!





(b) BERI TAU SAPA DAN LINK PEMBERI AWARD INI

Terima kasih kepada Kak Izan yang sudi bagi award ni kat saya ye..kak izan merupakan seorang isteri dan ibu kepada 4 orang anak lelaki yang sihat dan ceria! Kak izan walaupun baru je dikenali sejak terjebak dalam dunia blog ..tapi macam dah lama je kenal..thanks again kak!


(c) TAJUK POS KORANG MESTI ADA 5-FIVE-KHAMSAH? KENA JAWAB 10 SOALAN DAN SETIAP 1, DENGAN 5 JAWAPAN...


Ok, saya cuba ye..




(1) FIVE NAMES THAT PEOPLE CALL YOU :


1. Kauthar - panggilan oleh kawan2 ofis dan kawan2 SGGS, bloggers
2. Tetah (yang bermaksud kakak sulung) - family
3. Kurt - kawan2 SAINA, kawan2 U
4. Kak Long - adik beradik iparku
5. Mama - atif sorang je :)




(2) FIVE IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE :


1. 11th May - Hari lahir diri sendiri
2. 14th August - Hari lahir my hubby
3. 29th October - Hari lahir atif
4. 1 Ramadhan - yang paling ditunggu-tunggu setiap tahun
5. Hari lahir baba, mama, nuha, amal dan widad...


(3) FIVE THINGS YOU DID YESTERDAY

1. Masak breakfast -spaghetti goreng
2. Iron baju
3. Ziarah kawan di Merbok, Sungai Petani
4. Masak baked beans and egg untuk dinner (masak simple je sebab dah melantak laksa kat
rumah kak faridah di Merbok :D )
5. Bacakan buku untuk atif dan tidoq awal...hiihi


(4) FIVE WAYS TO BE HAPPY :

1. Smile!
2. Main dan golek2 ngan atif
3. Shopping
4. Sembang2 ngan hubby, family @ kawan2
5. Solat dan berdoa..hilangkan rasa sedih dan tekanan


(5) FIVE FAVOURITE MOVIES :

1. Notting Hill
2. Filem2 Afdlin Shauki
3. Filem2 Mamat Khalid
4. Children from Heaven
5. Kuch2 Hota Hai..hihihi



(6) FIVE FAVOURITE HOBBIES :

1. Membaca
2. Mengemas
3. Menulis
4. Memasak (cuba2 resepi kat internet)
5. Tidoq!




(7) FIVE FAVOURITE PEOPLE :

1. Umm...susah nak jawab ni :D
2. ..............
3. ..............
4. ..............
5. ..............



(8) FIVE FAVOURITE PLACES FOR VACATION :

1. Endau, Johor (balik kampung my hubby)
2. Tak tau nak tulis apa lagi sebab jarang sangat bercuti
3. ................
4. ................
5. ................


(9) FIVE REASONS YOU ANSWERED THE SURVEY :

1. Seronok jawab tag dan dapat award,
2. Penuhi masa lapang
3. Boleh relaks kejap
4. Memenuhi permintaan rakan
5. Dapat buat en3 baru kan?


10) FIVE PERSON TO TAG :

2. netti
4. afidah

13 comments:

Lelord said...

macehhhh ek. dulu penah wat dh...
leh tgk sini...

http://lelord-mamanajlaa.blogspot.com/2010/04/ehemmm-dapat-award.html

tapi yg ni akan ku tepek gak kat award gerak2 heheheh

A D I A said...

nak panggil kurt gak la lehh?

Kauthar said...

Lela-lelord: ok2..hihihi..tk kisah :)

Adia: bolehhhh cik adia!

shaliza said...

bukan ko minat mawi ke kurt..favaorite people..hehheh

[-suziey-] said...

hiks..camne la bole dpt kurt nama panggilan tu ek..:)

huhu kena tag..byk hutang tag ni:( neway thanks for the award..

mummy_ayu said...

uih..akan ku cuba membuat nya..ma acih!!

Kauthar said...

shaliza: tu la pasal..dulu boleh tulih gitu..sekarang TIDAK LAGI!


suziey: masa mula2 masuk SAINA ada sorang kawan nama dia Arni yang start bagi nama tu..pastu semua pun ikut..camtulah kisahnyee :)
sama2..


mummy_ayu:sama2 :)

Izan Ishak said...

kauthar..thanks again. dah selesai jawab tag k.izan nih...

mummy_ayu said...

dah ciap dah..meh la jengah

Kauthar said...

kak izan: sama2 kak :D


mummy_ayu: okies..thanks ye :)

firahadifa said...

owhh.. afidah tu i ke? i tatau pon kena tag.. kekekeke


ok kak.. akan dibuat!!

Kauthar said...

apid: hihihi...u la cik apid oii..akak ada tulis kat shout box apid hari tu :)

notti netti said...

tgh dok buat niee...gigih niee.e..