Sunday, May 9, 2010

Tetamu istimewa..



Petang Ahad kami menerima tetamu istimewa iaitu rakan baik aku arin, hubbynya, rai dan baby girl diaorang Qaseh yang ciut! Dah lama betul tk jumpa dengan arin...tak ingat dah bila last jumpa ngan arin dan rai ni..last time arin dan rai datang masa aku baru lahirkan atif..aku pulak Qaseh dah boleh berjalan barula dapat jumpa..selama ini dok tengok gambar kat FB jee..


Untuk pengetahuan semua, arin adalah rakan aku sejak tahun 2000 lagi..sedar tak sedar dah 10 tahun rupanya usia persahabatan kami..tahun 2000-2003 kami sama2 ambik course Quality Control & Instrumentation (QC&I)...pastu sama2 pulak ambik MSc...tapi sekarang ni arin n rai lagi advance sebab depa tengah buat PhD :D ..terlalu banyak kenangan pahit manis kami kongsi bersama..betoi kan arin?


Satu persamaan antara aku dan arin ialah kami sama2 kahwin dengan coursemate..hihihi...rai and my hubby pun satu kelas ngan kitaorang jugak..so dengan rai pun dah lama kenal antara satu sama lain..tup2 semua dah 'upgrade title' la ni..dah jadi mak ayah dah..

Atif excited betul ada kawan nak datang..bila Qaseh sampai mula2 tu jual mahal..pastu tk abis2 nak ajak main..Qaseh pun bukan main lasak lagi...patutla ibunya dah kurus sangat! Atif ni berbakat jugak jadi abang..tapi abang yang garang laaa :)..ni Qaseh dah balik pun dia dok bercerita lagi pasal main ngan Qaseh..


To ain n rai..nanti bawak Qaseh mai lagi k..friends forever!!!


Qaseh yang comel tapi boleh tahan lasaknya!

Qaseh dan ibu...



Atif 'memantau' Qaseh main :D



Rai n arin (atif yang bersungguh-sungguh amik gambar ni)



p/s: kepada sahabat kami SHE...tahniah kerana selamat melahirkan baby girl..nampaknya Iris dah ada geng :) cepat update blog ye she!


6 comments:

Anonymous said...

hehhe..atif pun leh tahan lasaknye..sian aunty kurt smpi tergolek2 dok layan qaseh..heheh aku ni dh bergolek byk kali..haha anyway thanks kurt atas layanan hgpa ptg tu..x sempat nk jumpa mama..xpe bebila kite buat gathering belah utara k..mai jln umah kami plak..-arin-

Kauthar said...

hihihi..atif maklumlah baru boleh jalan balik, macam tu lah keadaannya..aa sampai tergolek aku dengan gelagat qaseh..mama sampai pun dah malam dah..takpa nnti kami buat kunjungan balas ke taman ilmu ekk :)

shahida shalahim said...

Thx Kurt,aku tk sempat nk update blog,baca blog ko je sempat hehe.wah atif dah nampak sehat n happy.alhamdulillah.qaseh pun aktif je:).Kurt pls update blog ye.

REQUIEM FOR A DREAM said...

comey la comey!
:D

Kauthar said...

hi she...at last u are here!aku paham keadaan hang skrang ni..huhuhu..seronoknye dah ade 2 puteri..atif alhamdulillah sihat..don't worry aku update blog kalau tkde aral melintang :P

Kauthar said...

hi ruquiem..lama tk nampak :D