Monday, August 23, 2010

Kunjungan balas


Assalamualaikum...


Salam Isnin semua :D


Kalau entry sebelum ni bercerita tentang berbuka puasa di rumah paksu..Sabtu lepas paksu sekeluarga membalas kunjungan, dan datang beramai-ramai berbuka puasa di rumah kami pulak..



inilah juadah berbuka puasa kami sabtu lepas..


gambar atas: ketupat daun palas dan rendang ayam (aku beli kat pasar Ramadhan Seberang Jaya..sedappp sangat!) gambar bawah: menu utama kami..sejenis nasi arab 'nasi salit' yang menjadi kegemaran kami sekeluarga dari dolu2 :D (kalau orang arab buat dengan kambing, kami selalu buat ayam je...)

menunggu waktu berbuka..my makteh gigih menuang air :)


budak2 kecik yang memeriahkan suasana..atif dan amrina



Later that night, pak ngah dan mak ngah bersama anak2 dan menantu datang...hari Jumaat lepas, mak kepada mak ngah (tok) telah meninggal dunia...so, diaorang balik beramai -ramai dari KL..kali terakhir aku jumpa dengan tok semasa kenduri mundir dan udin sebelum puasa hari tu..pada masa tu pun keadaan tok dah tak berapa baik..semoga rohnya dicucuri rahmat..AMIN!


So, sempatlah diaorang makan 'nasi salit' malam tu..ibu kepada ayesha (isteri mundzir) , aunty zainab pun datang jugak..aunty ni memang sporting..syok kalau sembang ngan dia..nanti raya aunty datang lagi k!


acara makan2 lagi!

Begitulah kisahnya hari Sabtu lepas yang meriah :D

4 comments:

Sidratul Muntaha said...

nasi salit?
ade resepi?
boleh beri?
yg ayu thu klu nasi pilai tu pernhlah mkn..

♥etiey erywan♥ said...

wahh bestnya.... berbuka reramai... sonok dan menyelrakan... makin bertambah tambah la makan kan...

rynas said...

wah banyaknya makanan...bestlah berbuka reramai. saya tak sempat lagi nak berbuka dengan adik beradik nie

charityamal said...

owh..baru tahu tok meninggal..seminggu kemudian T_T..zaman semakin canggih tp i still out-dated!!..aisshh..kena contact rumah slalu nih..
best giler makan.!!!
nasi salit??aiisshhh fevret tuh..apasal mama masak awal sgt..lain kali tggu beta balik dulu T_T..nk spaghetti,lasagna,nasi salit,abc,lai chi kang,puding roti n bla bla bla