Tuesday, August 24, 2010

Berbuka puasa bersama baba..


Ahad lepas, kami sekeluarga ke office my baba untuk berbuka puasa bersama-sama..bukan senang nak berbuka puasa dengan baba :) Di samping dapat berbuka bersama, dapat la tukar angin sikit..lagipun dah lama dah tak buka puasa di masjid ni..



my hubby, syukri dan nuha..ceria nak berbuka puasa (my hubby je mula letih :D )




menu berbuka..nasi arab sumbangan students arab..nasi daging yang dimasak oleh masjid..kuih yang kami beli dan rambutan tu ntah siapa yang bawak..




baba sibuk melayan kami :)



inilah dapur di masjid..periuk besaq2..bekalan beras pun masih banyak lagi..ye la, sehari berapa puluh kilo punya dok masak..





students yang dok menunggu waktu berbuka..dulu zaman belajar ada jugak aku and d gang mai makan kat masjid..yang pastinya, budak lelaki takkan miss punya berbuka di masjid, jimat beb!



encik atif..orang dok sibuk nak berbuka puasa, dia dok kalut dengan aktiviti sendiri





ruang berbuka puasa di sekitar masjid..dan pintu utama Masjid Al Malik Khalid

sebelum balik my hubby sempat beli air kat gerai arab berdekatan masjid..gerai ni dibuka setiap hari..kat sinilah kami selalu dapatkan bekalan minyak zaitun, halawa, nasi arab, roti arab, buah zaitun, kacang phool dan macam2 lagilah..

2 comments:

ummi afifah said...

rindunye berbuke kat masjid...

charityamal said...

baba lifestyle..hahaha...
best nyer mkn nasi arab!!
xsabar nk balik PENANG!!!