Saturday, July 31, 2010

Bersiaran kembali :D



Salam Sabtu semua...


Hari khamis dan jumaat yang lepas bercuti sebentar dari dunia blog untuk menyelesaikan tugas2 hakiki yang menimbun..tak sempat menziarahi 'rumah' kawan2..kadang2 curi2 masa jugak menjenguk mana2 yang sempat :D


Hari ni bersiaran sebentar dari office..dah nak balik dah ni, tapi meluangkan masa meng'update' sebentar...takut 'rumah' ni bersawang pulak minggu depan..hihihi


VCD Laskar Pelangi yang dipesan dari Kak Pnut telah selamat aku terima hari rabu lepas kalau tak silap aku..terima kasih kak!

Laskar Pelangi

Sebenarnya aku dah menonton filem ni 3 kali..ada seorang kawan di office ni, Suyerdi namanya.. yang mencadangkan untuk menonton Laskar Pelangi..dia beli DVD dari Indonesia..aku pernah dengar tentang novel Laskar Pelangi..tapi belum pernah menonton filemnya..setelah menonton, memang best sangat filem ni..bawak balik rumah, setiap kali orang lain tengok, aku join sekali..alih2 dah tengok 3 kali :) memang berbaloi pinjam dari incik suyerdi itu...

Tup2 kak pnut membuat iklan di FB untuk siapa2 yang berminat nak beli VCD Laskar Pelangi boleh pesan dari dia..so, aku pun pesan le untuk buat koleksi simpanan..rugi kalau tak beli, sebab kat Malaysia ni taktau nak cari kat mana..kak pnut pun pesan dari member dia yang berada di Indonesia..

Khamis lepas, perpustakaan office aku (Al Hambra Library) buat Cinema Review filem ni jugak untuk staf2 dan students bersempena dengan Library Week: Knowledge Enrichment Program 2010 (KEP ’10)...

Kepada kawan2 yang belum menonton filem Laskar Pelangi lagi..lepas ni bolehlah mencari DVD atau VCD nya ye..aku nak review filem aku tak reti..tapi yang pasti, ia sememangnya sebuah filem adaptasi novel yang hebat!

Oklah nak balik dulu..jumpa lagi nanti ye!

"Mimpi adalah kunci untuk kita menaklukkan dunia..berlarilah tanpa lelah sampai engkau meraihnya"

6 comments:

rynas said...

yer ke best?/ bg lah sinopsis sikit..rasa nak beli jg ler..

Jiey^Mien said...

Kadang, bila dah terlalu banyak bermimpi, rasa 'penat' sgt nak berlari..
=)

ibu 2AZ said...

best ke? tak pernah tgk lagik nih..hehehe

ladybird201 said...

leh la pinjam kurt..hehhe

echah mashuri said...

best ke citer tuh?hik9

Kauthar said...

rynas: best..cerita ttg sekumpulan kanak2 dari sebuah kepulauan yang melalui susah payah untuk mencari ilmu..


Jiey: betul jugak tu jiey..tapi dengan mimpi dan angan2 ni la kita dapat mengorak langkah pertama kita..tapi mimpi tanpa usaha..tak bermakna apa2 jugak..


ibu 2Az: tengok la lepas ni..bagus cerita ni..boleh bg motivasi buat kita :)


ladybird a.k.a arin: mai le rumah..ambik VCD ni!


echah mahsuri: best..org kata novelnye panjang..tapi dalam cerita ni tak meleret2 lah..