Monday, November 1, 2010

Selamat Menunaikan Ibadah Haji dan Happy Birthday Atif!



Assalamualaikum..Salam Isnin semua...lama rasanya blog tak ber'update'...insyaAllah lepas students dah cuti nanti meriahlah kembali blog ni :D Mintak maaf dengan kawan2 sebab tak menjenguk rumah kalian semua...kesibukan melampau ni tak mengizinkan lagi aku untuk berjalan-jalan di blog kawan2 :( Sebelum meeting pukul 10.30am nanti, nak update dulu kisah2 yang berlaku minggu lepas..


Hari Jumaat lepas ialah Hari Lahir Muhammad Atif yang ke-4..alhamdulillah walaupun tahun lepas pelbagai onak dan duri ditempuhi oleh anak kecil itu...tahun ini Atif menyambut hari lahirnya dengan ceria dan gembira :) Kebetulan pula, hari Jumaat tersebut, mama dan baba kesayanganku telah selamat berangkat ke Tanah Suci Mekah untuk menunaikan ibadah haji dan umrah...alhamdulillah..


Malam Jumaat sebelum mama dan baba berangkat, ramai saudara mara datang berkunjung ke rumah..di kesempatan tu, sempena dengan hari lahir atif keesokan harinya, sempatlah aku menempah birthday cake ben 10 (permintaan incik atif)..seronok sebab ada ramai budak-budak..sepupu dan anak saudara sepupu..so meriahlah jugak..ramai yang datang bertandang malam tu sampai tengah malam barulah selesai...


kek ben 10 atif




atif dan sepupu aku, ain (birthday ain sehari selepas atif)


makan2 kek..



sepupu aku, arisa yang sangatttt comel!


Hari Jumaat pagi kami bangun seawal 4am..solat subuh di Masjid Al Malik Khalid USM..sempatlah baba berjumpa dengan kawan2 sekerja pagi tu..sebelum berangkat ke Kompleks Tabung Haji Bayan Lepas, Ustaz Zamrus membacakan doa..dan Ustaz Razin melaungkan azan..syahdu sekali rasanya pagi tu..


Sampai di Kompleks Tabung Haji, alhamdulillah tak sesak sangat..dalam pukul 8.30am tu mama dan baba dah kena masuk dewan untuk taklimat dan pendaftaran..sedihnya saat berpisah dengan mama dan baba..walaupun hanya untuk 45 hari, tapi tetap terasa kesedihannya..tambahan pulak aku memang tinggal dengan mama dan baba, so lepas ni sunyilah rumah tu :( Paling tak dapat dilupakan, buat pertama kalinya aku memeluk baba..sebaknya..air mata tak payah cakaplah kan...semoga segala urusan ibadah mama dan baba dipermudahkan dan diberikan kesihatan yang baik..AMIN!


mama dan beg2nya..



mama dan baba di khemah waris



mama dan kami..


Oklah..tak dapat nak update panjang2 lagi sebab banyak tugasan menunggu..tak sabar menunggu selesainya segala tugasan untuk semester ni sebab nak ber'blogwalking' pulak..huhuhuhu!


8 comments:

Lelord said...

Alhamdulillah....selamat pergi dan selamat kembali tuk ur parent. tetiba rasa sebak gak.

belated birthday tuk atif

Ieda Al-Habsyi said...

epy belated bufday atifff :)

Izan Ishak said...

moga mama dan baba kauthar mendapat haji yg mabrur ye....
happy belated bday atif!!

ieda said...

happy belated birthday atiff...moga lebih bijak & jadi anak yg baik & soleh.

Pnut said...

Happy belated birthday to Atif...moga terus sihat dan membesar dengan perfect...aminnnnn

Pnut said...

Happy belated birthday to Atif...moga terus sihat dan membesar dengan perfect...aminnnnn

A D I A said...

moga auntie dan uncle mendapat haji yg mabrur :) happy bielated birthday atif, jadi anak yg soleh ye!

cousin2 u kecik2 lagi ye.

Kauthar said...

Lelord: terima kasih ye..insyaAllah semoga semuanya selamat :)

Ieda: TQ auntie ieda :D


Kak Izan: terima kasih..insyaAllah itulah yg kita harapkan..


Kak Ieda: TQ..nanti bawak nabila comei mai jumpa atif yee :D


Kak Pnut: Terima kasih banyak2 auntie Pnut..insyaAllah, semoga doa auntie2 semua akan dimakbulkan ALLAH


Adia: Tq dear..aa mmg cousin2 i ramai yg kecik2 lagi :)