Friday, October 8, 2010

Apa yang membuatkan anda tersenyum?


Salam Jumaat!





Salam ceria di pagi Jumaat walaupun banyak tugasan perlu diselesaikan dan esok ialah hari bekerja...waaaaaaaaaaaaaa! Ya kawan2..esok saya kerja (ganti cuti raya hari tu..) Tapi saya tetap ceria dan gumbira..macam pagi tadi dengar kat Suriafm tentang APA YANG MEMBUATKAN ANDA TERSENYUM? Pagi ni banyak perkara yang membuatkan aku tersenyum..

i) Hari ni hari raya untuk aku kerana berjaya menyelesaikan puasa enam semalam...alhamdulillah syukur kerana Allah memberikan kekuatan dan permudahkan ibadah puasa enam aku..semoga ibadah diterima Allah, AMIN!

ii) Melayan karenah students yang macam2 ada..walaupun perangai budak2 ni kadang2 membuatkan kita geram..tapi mampu menceriakan pagi aku hari ni..

iii) Minum Nescafe O yang dibelikan Lydia..thanks dear..masa rehat kelas sempat pi minum di bilik Lydia..memang memberikan mood ceria di pagi hari..thanks again Lydia :D

iv) Listening to Maher Zain's songs..light up my day!

v) Updating my blog after a short break...seronok dapat kembali pagi ni..dan berjalan-jalan di 'rumah' kawan2 yang agak lama tak dijenguk..barulah faham perasaan seorang blogger yang tak dapat meluangkan masa berblogging..hhahahhaha..

Senyum seindah suria yang membawa cahaya..senyumlah dari hati duniamu berseri..SENYUM2 SELALU!


TETAMU ISTIMEWA



Ini cerita selepas raya hari tu..baru nak update..terlambat keretapi aku ni..hihihi..

Kami menerima kunjungan sahabat baik aku di hospital dulu..ina, suami dan anaknya si comel haziq..sangat gembira menerima kunjungan diaorang sebab dah lama sangat tak berjumpa..rindu dengan haziq..masa di hospital, ina antara yang paling rapat dengan aku..kawan sembang..hihhi..kira ahli mesyuarat katil jugak la..yang bestnya haziq selalu marah kalau mak dia bersembang dengan kawan2..dialog dia yang aku ingat sangat, "mak jangan embang!!! (pelat budak2) huhuhuhhu..bila ingat2 balik kenangan di hospital dulu, dalam pahit ada manisnya..ada hikmahnya...dapat menjalin ukhuwwah dengan mereka yang baru dikenali umpama keluarga sendiri..pastinya akan aku ingat kenangan2 itu sampai bila2...

Terima kasih ina dan suami kerana sudi datang ye..insyaAllah lain kali bila ada kelapangan kami membalas kunjungan :D


ina dan suami


haziq yang malu2



haziq yang malu nak posing dan atif yang tak malu :D



me n ina..



gambar tambahan..incik atif yang posing tak habis lagi


Dua tiga minggu akan datang hujung minggu dipenuhi dengan macam2 acara since my baba dan mama akan berangkat ke Tanah Suci Mekah 29 Oktober ni..banyak perkara perlu diselesaikan..

Oklah..jumpa lagi nanti..thanks for reading!


10 comments:

Ciklinn said...

byk benda buat tersenyum yer....
ciklinn harini tak senyum lg... hihihihhihi

hoyerr walau pgang jari tetap peaceeeeeeeeeee.........

sayangsayangibu said...

radio kita sama...
apa yg buat sya tersenyum?
mmmmmmmmm......


banyak....;p
terutama masa teringgat karenah anak2... ;p

Zainatul Emelia said...

kauthar, aku baru terjumpa blog hang... hopefully hang ingat aku lagi...

senyum-senyum selalu..

Umiey said...

haru jumaat buat saya tersenyum sbb esk cotiiiii....

bukit mertajam kt mn?

AngahSayang2314 said...

kauthar ya ampunnnnn kalau tanya angah sebab apa...heheheh sebab esok cuti hehehehe

ieda said...

macam biasa...tiap2 hari senyum tengok perangai nabila..
bila la nak pi raya rumah atif nie?????

Lina Rahim said...

yang no.4 maher zain tu memang takleh celen..senyum dengan tenang

Kauthar said...

Ciklinn: Hopefully hari sabtu ni ciklinn kembali tersenyum yeee :)


K'eja: karenah anak mmg selalu buat kita tersenyum kan? saya dah bosan dengar radio lain tukar selera lak..


Emmy: hai dear...wahhh bestnya jumpa hang kat blog..mestilah aku ingat sayang oii :D nway, dah p ziarah dah blog hang..


Umiey: Saya keje hari ni..waaaa..BM kat kubang semang :)


Angah: tu la kan..kalau jumaat mesti seronok sebab sabtu cuti..tp minggu ni saya keje plak..hihi


Kak Ieda: nanti free mai la rumah ye..says pun kalau teringat gelagat nabila pasti tersenyum gak


Lina: no 4 Palestine Will Be Free ke?

A D I A said...

i suka lagu insyaAllah! memula dengar i mesti sebak dengar lagu tu.

Kauthar said...

ADIA: I suka jugakkk!